Uleiul de nuca presat la rece Luna Solai

Ce este uleiul de nuca?

Uleiul de nuca obtinut prin presarea la rece a fructului uscat de nuca romaneasca, este un ulei 100% natural cu multiple beneficii asupra organismului.

Tehnologia pe care noi o aplicam (cea a presarii la rece) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

Cum il recunoastem?

Uleiul de nuca presat la rece are culoarea topazului si un gust placut, vascozitate si aroma aparte, specifica de nuca.

Ce contine uleiul de nuca?

Nucile sunt bogate în fitonutrienţi şi sunt o sursă excelentă de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier şi calciu. Uleiul de nucă este bogat în acizii graşi omega 3, vitaminele B1, B2 şi B3, vitamina E şi niacină. Acesta contine si melatonina, un hormon responsabil cu reglementarea ceasului biologic al organismului.
Un consum regulat de nuci poate preveni mai multe tipuri de boli, dar cel mai important avantaj este că se va diminua riscul apariţiei afecţiunilor cardiace coronariene.

Beneficiile uleiului de nuca

Uleiul de nuca este indicat în alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului. Adaugat in salate, combate tenia. Ajuta in caz de enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei). Datorita continutului bogat în acizi grasi polinesaturati sau esentiali, uleiul de nuci este indicat în curele de protectie a aparatului cardio-vascular.
Bogat în antioxidanţi, uleiul de nuca ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi şi previne deteriorarea celulelor, prevenind procesul îmbătrânirii.

Recomandari de utilizare:

Uleiul de nuca se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic.
Tratamentul cu ulei nuca trebuie sa fie unul individualizat si in functie de recomandarea medicului.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C. Dupa deschidere, uleiul poate fi consumat timp de 2 luni daca se pastreaza la loc racoros ( chiar la frigider), ferit de actiunea razelor solare pentru a evita rancezirea.