Uleiul de rapita obtinut prin presare la rece Luna Solai

Ce este uleiul de rapita?

Uleiul obtinut prin presarea mecanica a semintelor de rapita, este un produs 100% natural, cu un rol important in alimentatie, mai ales in alcatuirea unei diete echilibrate si sanatoase.

Tehnologia pe care noi o aplicam (cea a presarii la rece) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor, comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

Cum il identificam?

Uleiul de rapiţă poate fi recunoscut uşor după culoarea aurie, mirosul pronunţat şi gustul vegetal – aspru, dulceag-, dar cu un punct uşor de amăreală.

Ce contine?

Compoziţia seminţelor plantei conferă uleiului de rapiţă calităţi cicatrizante, dezinfectante, depurative, diuretice, emoliente, expectorante, dar şi vitaminizante şi nutritive, deoarece conţin proteine, hidraţi de carbon, substanţe minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloză, glucide, grăsimi, rezine, mucilagii, vitamine (A, B1, B2, niacin, C, betacaroten).

Beneficii terapeutice

Uleiul de rapiţă, numit şi canola, este considerat a avea o mie de virtuţi. Secretul uleiului de rapita sta in grasimile bune pe care le contine, cruciale pentru o sanatate de fier fiind, uleiul alimentar al cărui profil în acizi graşi este ideal în raport cu necesarul nostru zilnic (acizi grasi polinesaturati ( Omega 3 si Omega 6) 29%, acizi grasi mononesaturati 64% in timp ce acizii saturati sunt doar 6,8%).

– consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge,
– ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol
– are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine, în special Omega-3, care intervin în prevenirea depresiilor

Utilizarea uleiului de rapita pentru tratarea anumitor afectiuni se face cu recomandarea medicului.

Recomandari de utilizare:

Uleiul de rapiţă este excelent în salate calde sau reci, combinandu-se perfect cu gustul de lămâie, cu aroma cărnii de vită sau a celei de somon, cu legumele coapte, sparanghelul, pastele sau orezul fiert. Calităţile sale sunt distruse însă prin fierbere sau prăjire la temperaturi foarte mari.

Conditii de pastrare

Temperatura de pastrare: se recomanda pastrarea lui la loc racoros, ferit de actiunea directa a razelor solare.
Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.