Ce este uleiul presat la rece?

Uleiul presat la rece este un produs obtinut prin zdrobirea semintelor oleaginoase si presarea lor fara ca ele sa fie supuse unor procese termice. Folosirea caldurii la fabricarea uleiului sporeste cantitatea de produs obtinuta, insa reduce cantitatea de vitamine, minerale si substante nutritive, modifica aroma naturala calitatea lor si aduce modificari organoleptice. Tehnologia pe care noi o aplicam ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee.

Ulei presat la rece = avantaj sanatate

In afara gatitului uleiurile procesate la rece se folosesc in cosmetica, farmaceutica sau medicina naturista, datorita continutului lor bogat in vitaminele A, B, D, F, K, E, acizi grasi (antioxidanti) omega 3, 6, 9, zinc, magneziu, fier, fluor, iod, potasiu, calciu, cupru, mangan, sodiu, fosfor, seleniu, sulf, etc.
Folosirea acestor uleiuri ajuta la prevenirea si/sau tratarea unor afectiuni cum ar fi: cancerul de san si colon (uleiul de in); afectiuni ale prostatei (uleiul de dovleac); afectiuni ale sistemului nervos (uleiul de floarea soarelui si uleiul de in).

Gustos, dar in acelasi timp sanatos.

O alegere culinara inteligenta si avantajoasa.

Uleiul obtinut din presarea semintelor contine, pe langa lipide, numerosi alti constituenti – compusi aromatici, care dau caracterul culinar al uleiului, vitamine si multe altele.
Deasemeni, uleiurile presate la rece dau mancarii un gust si arome placute, naturale, folosirea lor in dieta zilnica avand un rol important in mentinerea sanatatii organismului (prevenirea proceselor de imbatranire, scaderea colesterolului si hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, eliminarea problemelor gastrice, etc).

Structura acizilor grasi si continutul de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, la nivelul fiecarui tip de ulei Luna Solai

Omega 3 si Omega 6 sunt acizi grasi esentiali pentru sanatatea inimii, dezvoltarea creierului la copii, reducerea inflamatiilor si a durerilor articulare, scaderea colesterolului, controlul tensiunii arteriale. Din pacate, organismul nostru nu poate produce acesti doi acizi grasi esentiali, asadar singura varianta prin care ii putem procura sunt alimentele.