Certificări internaţionale

Certificările internaţionale şi promisiunea pe care o poate face o afacere pot convinge cel mult mintea. Dar gusturile şi poftele în materie de mâncare i se supun rareori. Aşa că singurele care pot evalua cu adevărat calitatea unui ulei sunt simţurile tale.

Gust autentic

Gustă un strop de ulei cu ochii închişi. Dacă gustul e cel pe care l-ai simţi dacă ai mânca un pumn de seminţe, atunci uleiul este curat şi bun. E făcut din nucă, din seminţe de floarea soarelui ori de dovleac neprăjite, culese la timp şi stoarse cu răbdare, fără alte artificii.

Desigur, testul nu merge şi la uleiurile de cânepă sau rapiţă. Pentru că sunt slabe şanse să fi ronţăit cândva seminţele din care sunt făcute. Aşa că, în cazul lor, e nevoie să extinzi încrederea pe care şi-a câştigat-o producătorul cu uleiuri a căror calitate o poţi verifica prin metoda de mai sus. Cu singuranţă şi el a extins responsabilitatea cu care face uleiul de floarea soarelui ori de dovleac şi la cele de rapiţă, cânepă sau in.

Un ulei cu adevărat bun este unul care te unge pe suflet!