Gustul autentic al uleiurilor presate la rece Luna Solai a putut fi apreciat in perioada 17-20 martie 2013 la targul international de produse alimentare si bauturi, IFE (International Food & drink Event) desfasurat la centrul expozitional ExCeL, Londra, Marea Britanie.

Ne-am propus sa facem cunoscut la Londra gustul autentic al uleiurilor presate la rece de floarea soarelui, de dovleac, de in si ca o noutate, uleiul de nuca, din inima Transilvaniei si spunem noi ca am reusit. Cele mai apreciate gusturi au fost cele de dovleac si de nuca, dar si de floarea soarelui cu diverse arome. Uleiul de in este cunoscut mai putin, dar cei care il cunosc ii apreciaza beneficiile terapeutice.

Vizitatorii nostrii par a cunoaste foarte bine ce inseamna un ulei proaspat, de calitate, un gust excelent si au fost interesati de aducerea lor cat mai aproape de consumatorul englez, si nu numai.

Pentru uleiurile LUNA SOLAI este a doua participare internationala , primul eveniment fiind cel de la PARIS din toamna anului trecut, aceste participari fiind posibile prin sustinerea Ministerului Economiei.

Multumim Asociatiei de Promovare a Alimentului Romanesc -APAR si Asociatiei Produs de Cluj ca ne-a sustinut si ne-a fost alaturi la acest eveniment.

Dintre oficialitatile romane am fost vizitati de Ambasadorul Romanieri la Londra Ion Jinga, Ministrul Secretat de Stat din Ministerul Agriculturii Valentin Soneriu, Razvan Marc , seful biroului de promovare turistica la Londra, Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj- Oleleu Ioan.

La targ au fost prezenti 1100 de expozanti din mai mult de 50 de tari. Romania a fost reprezentata de 50 de firme romanesti din domeniul industriei alimentare pe o suprafata de 309 mp.