Vesti bune la inceput de toamna!

Ne bucuram sa impartasim cu voi bucuria noastra! Luna Solai si De la Luna au fost premiate cu cate o stea Great Taste pentru uleiurile de floarea soarelui, rapita si nuca.

Great Taste, cel mai cunoscut și apreciat premiu pentru alimente și băuturi la nivel mondial, și-a anunțat câștigătorii stelelor pentru anul 2020. Dintre cele 12.777 de produse jurizate, provenite din 106 țări diferite, 205 au primit 3 stele, 1.294 au primit 2 stele, iar 3.818 au primit 1 stea.

Din juriu au făcut parte 144 de critici culinari, bucătari, chefi, proprietari de restaurante, producători și comercianți, dar și jurnaliști specializați în gastronomie, având probabil cele mai educate gusturi din lume. Astfel, Great Taste este o recunoaștere a calității râvnită de producătorii mari și mici, o medalie de onoare și un indicator de excelență a gustului produselor acestora.

Recunoscut ca simbol al excelenței, atât de către consumatori cât și de către retaileri, Great Taste premiază, mai presus de orice GUSTUL.

Ce înseamnă Great Taste? 

Great Taste, a luat naștere în 1994 și este organizat de către Guild of Fine Food (Breasla Mâncărurilor Fine), și a jurizat peste 158,000 de produse în ultimii 27 de ani; fiecare produs este degusta ‘în orb” de către o echipă de jurați dedicați identificării celor mai rafinate gusturi, fie că este vorba de alimente sau băuturi, indiferent de brand sau modul de ambalare.

Interpretarea Stelelor Great Taste

★★★  Alimente extrem de gustoase
Aproximativ 1.5% dintre produse primesc acest calificativ în fiecare an- nu plecați din magazine fără să achiziționați produsul!

★★  Deasupra și peste măsură de gustos
10% dintre produse primesc acest calificativ

★  Alimente ce au o savoare fantastică
Aproximativ 30% dintre produse primesc acest calificativ în fiecare an.

Ce urmăresc jurații Great Taste?

Aceștia urmăresc o textură excelentă și aspect desăvârșit. Aceștia evaluează calitatea ingredientelor și maniera în care producătorul a reușit să le pună în valoare, dar mai presus de orice, jurații caută gusturi excepționale. 

Ce semnifică acest premiu pentru producători?

Recunoscut ca simbol al excelenței de către consumatori, retailer și alți actori ce fac parte din sistemul alimentar, obținerea unui premiu Great taste poate crea noi oportunități pentru producători ce devin punct de interes pe harta gastronomică a lumii. 

De ce premiul este important pentru consumatori?

Simbolul Great Taste este garanția că produsul a fost testat într-un proces riguros și independent, și că cel mai important aspect al produsului nu este modul de ambalare sau o strategie de marketing bună, ci GUSTUL.