
Ingrediente:
Pentru aluatul de isler:
- Faina de in – 50 g
- Faina de dovleac – 35 g
- Faina de canepa – 15 g
- Unt – 60 g
- Ulei de nuca – 15 ml
- Sare – 1 varf de cutit
Mod de preparare:
Vom turna cele trei tipuri de faina intr-un vas si le vom omogeniza. Adaugam apoi untul, sarea si uleiul de nuca, si framantam pana cand obtinem un aluat legat.
Formam bile cu greutatea de 25 de g, pe care le vom presa cu o greutate pentru a obtine discuri. Coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius pentru 7 minute. Lasam la racit.
Pentru umplutura si prunele glasate impreuna cu chips-ul de drojdie:
- Branza de oaie sarata – 100 g
- Smantana de gatit – 25 ml
- Prune – 75 g
- Ulei de nuca presat la rece – 20 ml
- Sirop de soc – 60 ml
- Drojdie umeda – 20 g
- Apa – 7 ml
Mod de preparare:
Branza de oaie o vom amesteca impreuna cu smantana de gatit intr-un robot de bucatarie pentru a se lega si vom pune compozitia intr-un pos de unica folosinta, apoi bagam la rece.
Prunele le vom taia in doua si vom scoate samburele, apoi le vom opari in apa clocotita. Apoi le punem in apa rece si incepem sa le dezpielitam.
Dupa ce le-am dezpielitat, intr-o cratita amestecam siropul de soc cu uleiul de nuca, incalzim la foc mic (circa 60 de grade Celsius) si punem jumatatile de pune pentru 5 minute.
Drojdia umeda o amestecam cu apa pana cand obtinem o crema, pe care o vom intinde pe o foaie de copt intr-o tava si o vom baga la cuptor la 100 de grade Celsius pentru circa 20 de minute pana cand obtinem un chips. Apoi il racim si il maruntim.
La final, punem primul biscuite la baza, umplem cu crema de branza de oaie, apoi punem cel de-al doilea biscuite. Deasupra vom unge cu crema de branza. In centru vom pune o jumatate de pruna glasata. De jur-imprejurul ei vom contrui cu felii de prune asemenea unui trandafir. Apoi presaram chips-ul de drojdie maruntit peste tot islerul.
Reteta creata si fotografiata de Chef Ionut Crisan.