Proiectul este finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse și implementat de Gama Proconsult, Camera de Comerț și Industrie Prahova, InPULSE Partners și TDP Partners.


Prin acest proiect, au fost deschise două centre de afaceri, prin camerele de comerţ şi industrie din Bacău şi Ploieşti. Proiectul, pus în aplicare efectiv din luna septembrie 2018, s-a derulat până în luna iunie 2019, a oferit servicii de promovare a exporturilor practicate de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din industria mobilei şi din agricultura ecologică aflate în regiunile Nord-Est şi Muntenia Sud.

Programul a cuprins o etapă de instruire şi una de participare la evenimente internaţionale, dar și activităţi de susţinere, precum realizarea unor studii pentru evaluarea nevoilor IMM-urilor, crearea unor pagini web de prezentare şi activităţi de promovare.

Scopul proiectului este de a sprijini IMM-urile să pătrundă pe pieţele internaţionale prin punerea în valoare a potenţialului local, reprezentat de terenul arabil de calitate bună şi competenţele tehnice existente.