De data aceasta, “eroul” gamei noastre este uleiul de dovleac obtinut prin presare la rece care a fost evaluat de iTQi (Institutul de Calitate si Gust de la Bruxelles), recunoscut Superior Taste Award si recompensat cu doua stele de aur ( Two Golden Stars Award).
Premiul – Superior Taste Award – este o recunoastere internationala unica si se bazeaza pe testarea in orb (fara a se cunoste identitatea produsului – denumire, producator, eticheta etc), efectuata de catre bucatari si somelieri, experti in gust calitate, cu stele Michelin si leaderi de opinie din 15 state.

Recunoasterea este cu atat mai importanta/emotionanta pentru noi cu cat Luna Solai luat nastere si continua sa se dezvolte intr-un cadru de familie in care pasiunea, respectul fata de produs si consumatorul sau sunt cele mai importante. Calitatea produselor noastre este în întregime meritul părinților mei. Experiența lor, munca lor, dedicarea lor se regăsește în fiecare sticlă de ulei presat la rece pe care noi o producem.

Similar cu celebrul ghid Michelin in gastronomie, ITQI nu organizează un concurs, ci o evaluare/recunostere de produse pe baza meritelor proprii. Numai produselor care au primit o notă mai mare de 70% se va acorda distinctia “Superior Taste Award” cu una, două sau trei stele de aur.

Daca in urma cu exact un an, primeam prima recunoastere a calitatii superioare pentru uleiul de floarea soarelui si o data cu aceasta, o stea Michelin, in iunie 2015 gustul si savoarea excelente au determinat exigentul juriu sa acorde sortimentului de dovleac 2 stele Michelin !

Gama uleiurilor presate la rece Luna Solai s-a diversificat an de an, avand in prezent 7 sortimente diferite de uleiuri: de floarea soarelui, de dovleac, in, nuca, rapita, canepa, uleiuri condimentate.