Luna Solai – uleiul de floarea soarelui presat la rece a fost testat si evaluat de iTQi, Institutul de Calitate si Gust de la Burxelles: Superior Taste Award cu 1 Golden Star.

Premiul Superior Taste Award este o recunoastere internationala unica care se bazeaza pe testarea in orb (fara a se cunoste identitatea produsului – denumire, producator, eticheta, etc.), efectuata de catre bucatari si somelieri, experti in gust calitate, cu stele Michelin si leaderi de opinie din 15 state.

Similar cu celebrul ghid Michelin in gastronomie, ITQI nu organizează un concurs, ci o evaluare/ recunostere de produse pe baza meritelor proprii. Numai produselor cu o notă mai mare de 70% se va acorda distinctia “Superior Taste Award” cu una, doua sau trei stele de aur.

Cum se desfasoara?

In timpul testelor, fiecare produs este supus unei degustari in orb conform unei proceduri riguroase de analiză senzorială.

Degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi in bucataria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor.

Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi mirosul, gust, impact vizual, textura, etc.. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Acesta din urmă, de asemenea, scrie comentarii, și atunci când este necesar, sugestii de îmbunătățire.

După sesiunea de degustare, ITQI întocmește un grafic detaliat a diferitelor clase și rezumă observațiile și propunerile membrilor juriului pentru companiile participante.