1. Din aparentă filantropie

Cum ar fi „susţin-producătorii-locali”. Generozitatea ta merită investită în proiecte de voluntariat, nu în a susţine afaceri mai mari sau mai mici. Nu alege uleiurile presate la rece dintr-un patriotism regional pe care să ţi-l asumi ca pe o datorie morală, pentru că e o alegere lipsită de bucuria spontaneităţii.

2. Din înrolare în tendinţe

Cele cu eco, bio, nonGMO. Defilarea cu principiile unei bule recompensează cu recunoaştere socială doar atunci când ai spectatori cu acelaşi filtru de valori. Nu lua uleiurile noastre doar pentru validarea oferită de anturaj.

3. Din smerenie farmaceutică

Care vine din lista de vitamine, minerale şi două-trei feluri de Omega conţinute de uleiuri. Cu gândul la microelemente şi tabelul lui Mendeleev, pierzi din vedere cadrul mai larg al vieţii trăite plenar. Aşa că nu adopta uleiurile ca pe o formă personală de tratament preventiv, pentru că ai omite celelalte lucruri cu adevărat faine la ele.

Ia uleiurile presate la rece pentru tine. Pentru a onora memoria gustului şi a crea amintiri noi. Pentru a călători prin istoria bucatelor tradiţionale româneşti şi prin bucătăriile altor culturi. Pentru a-ţi celebra simţul gustului şi a-ţi oferi varietate. Pentru a trăi experienţe şi a alege liber dacă vrei să le repeţi.

Dacă uleiurile noastre ţi se potrivesc e foarte bine şi pentru noi. Dar singurul căruia îi datorezi loialitate eşti tu!