Când vine vremea ca bebeluşul alăptat exclusiv să înceapă diversificarea, cu siguranţă cauţi alimente care să fie cât mai aproape de calităţile laptelui matern. Adică să fie curate, hrănitoare şi nutritive, în stare să întreţină sănătatea şi starea de bine a micuţului tău.

Cum şi de ce să introduci uleiurile presate la rece în alimentaţia bebeluşului tău?

  • Începe cu uleiul de floarea soarelui – este gustul care face parte din memoria şi prezentul gustului românesc şi, cel mai probabil, îl foloseşti deja în alimentaţia voastră. Conţinutul mare de lecitină din acest tip de ulei va ajuta semnificativ la tonifierea sistemului nervos al micuţului tău.
  • Poţi continua cu uleiul de dovleac – mai ales dacă bebe e la vârsta la care descoperă lumea gustând-o fără discriminare, de la piureul de mere la pietrele din curte. Uleiul de dovleac este printre cele mai puternice vermifuge şi detoxifiante naturale.
  • Treci la uleiul de in – când curiozitatea culinară e mare, sunt şanse maxime să-l accepte fără să-i judece parfumul uşor picant. Uleiul de in este cea mai importantă sursă vegetală de Omega-3, care ajută la dezvoltarea sănătoasă a sistemului imunitar al puiuţului tău.
  • Uleiul de cânepă, cu raportul lui ideal între Omega-3 şi Omega-6 este esenţial pentru dezvoltarea celulelor nervoase ale copiilor. Acest ulei îi asigură suportul nutritiv de care sistemul lui nervos are nevoie pentru a ţine pasul cu stimularea intelectuală pe care i-o oferi bebeluşului prin joacă, mişcare şi pupăceli.
  • Serveşte şi ulei de rapiţă – este bogat în minerale precum calciul, fierul, potasiul şi sodiul şi în vitaminele A, B1, B2 şi C. Cum uleiul de rapiţă este printre cele mai rezistente la temperaturi înalte, poate că timpul lui vine atunci când copilul mic autodiversificat gustă şi el din cărnurile şi legumele curate fripte pe grătarul familiei.
  • Bazează-te pe uleiul de nucă pentru a ajuta inima şi vasele de sânge ale celui mic să se dezvolte sănătos, dar şi pentru a da aromă salatelor de fructe ori cozonacilor cu nucă frământaţi de bunica după instrucţiunile tale detaliate.

Documentează-te aici pe îndelete despre conţinutul de Omega-3 şi Omega-6 din uleiurile presate la rece Luna Solai. Indiferent că le prioritizezi după beneficii sau după gustul lor, toate uleiurile de la noi vor hrăni cu adevărat întreaga voastră familie.